ProNed reinigt,
Chroom-6 verwijdering.

Chroom-6, daar wil je vanaf en snel. Het is jarenlang gebruikt in de staal- en verfindustrie. Chroom-6 is niet waarneembaar met het oog, om het te herkennen, is een test in een gespecialiseerd lab nodig. Ben je eigenaar van een object waar de aanwezigheid van chroom-6 waarschijnlijk is, dan ben je verplicht om alle nodige maatregelen te nemen.

Play Video
INFRASTRUCTUUR
HOOGSPANNINGSMASTEN
INDUSTRIE
HEKWERKEN
LUCHTVAART
KOZIJNEN
OPPERVLAKTE
VERDUURZAMEN
STRAATBEELD VERBETEREN
HEKWERKEN
ROESTWEREND
INSTALLATIES

Jouw specialist in chroom-6 verwijdering.

Chroom-6 is een potentieel gevaarlijke stof die vergelijkbaar is met asbest, in die zin dat het risico’s met zich meebrengt wanneer het wordt bewerkt. Schuren, slijpen of stralen kan fijn stof produceren dat kankerverwekkend is voor mensen. Bij ProNed begrijpen we de ernst van de situatie en nemen we uitgebreide voorzorgsmaatregelen voordat we beginnen met het saneren of verwijderen van chroom-6.

Onze aanpak omvat het gebruik van gecompartimenteerde ruimtes met geavanceerde fijn stofafzuiging, waardoor de blootstelling aan schadelijke deeltjes tot een minimum wordt beperkt. Elke compartiment wordt grondig gereinigd en behandeld, met speciale aandacht voor de veiligheid van zowel onze medewerkers als de omgeving. Na verwijderen ontvang je een vrijgaverapport wat opgesteld wordt door een onafhankelijk laboratorium. Hiermee garanderen we een schoon resultaat.

Wat is chroom-6 en waar
werd het toegepast?

Chroom-6, een bewust geproduceerde stof met specifieke eigenschappen, heeft decennialang een prominente rol gespeeld in de staal- en verfindustrie. Toegevoegd aan lak of verf vanwege zijn roestwerende eigenschappen en versterkende effect.

De toepassing van chroom-6 strekte zich uit over verschillende sectoren, waaronder infrastructuur, industrie en luchtvaart, waar het vaak werd gebruikt als primer of coating. Voorbeelden van waar chroom-6 kan worden aangetroffen zijn onder meer:

• kozijnen (staal en hout) • hekwerken • bruggen • installaties (trafo’s, leidingwerk, boilers, luchtkanalen, radiatoren) • vaar- en voertuigen (treinen, trams, boten, vliegtuigen, auto’s) • hoogspanningsmasten • hout (geïmpregneerd) • kunstwerken (tunnels, onderdoorgangen en viaducten).

Hoe pakken we dat
bij ProNed aan?

1

Stap 1

Kom in contact. Een telefoontje of e-mail is voldoende om ons enthousiast aan de slag te zetten. We maken graag een passende offerte, dus voorzie ons vooral van veel informatie. Voeg bij je aanvraag foto’s en/of tekeningen toe. Zo krijgen we een compleet beeld van de situatie.

2

Stap 2

Wij gaan aan de slag met jouw aanvraag. Soms kan het voorkomen dat er simpelweg meer informatie nodig is. Vanwege de omvang of complexiteit van jouw project. In dat geval maken we een afspraak en komen we graag langs op de locatie.

3

Stap 3

Je ontvangt een passende offerte in je mailbox. We streven naar een reactietijd van max. 5 werkdagen. Bij akkoord plannen we de werkzaamheden volgens de afspraken die we hierover hebben gemaakt.

4

Stap 4

Ons team komt naar je toe, uitgerust met de beste tools en technieken om beton te repareren. We zorgen ervoor dat de werkzaamheden verlopen conform de gemaakte afspraken en planning. En mocht er tijdens de uitvoering iets onverwachts gebeuren, dan communiceren we dat direct. Zo ben je altijd op de hoogte en betrokken bij het proces.

5

Stap 5

Na de afgeronde opdracht bespreken we samen de gang van zaken en of alles naar tevredenheid is verlopen en geven we waar nodig graag advies over toekomstig onderhoud.

Gegarandeerd een schoon resultaat.

Rijkswaterstaat, het Rijksvastgoedbedrijf en ProRail hebben een duidelijk beheersregime opgesteld voor chroom-6. Dit protocol beschrijft nauwkeurig welke stappen moeten worden gevolgd voordat chroom-6-houdende materialen veilig kunnen worden behandeld. Voor diverse bewerkingen zijn specifieke maatregelmatrixen ontwikkeld.

ProNed staat paraat als jouw partner voor de behandeling van oppervlakken met chroom-6. We zijn volledig bekend met alle vereiste beheersmaatregelen, zowel voor het reinigen als het veilig verwijderen van chroom-6.

Na de verwijdering voorzien we in een nauwkeurig vrijgaverapport, opgesteld door een onafhankelijk laboratorium. Zo ben je verzekerd van een grondige en veilige reiniging van het oppervlak.

Lorem ipsum
dolor sit amet, consetetur

Voor nu verbergen

Onze projecten.

Tevreden klanten zijn voor ons het beste eindresultaat. Bekijk hier een deel van onze projecten, van kleine opdrachten tot grote uitdagingen.

1920-x-1080-–-5

Hydrofoberen & anti-graffiti coating bij A1 Apeldoorn

Bekijken >

Hydrofoberen & anti-graffiti coating bij A1 Apeldoorn

3840-x-2160-voor-gebruik-van-1920-x-1080-–-2-1-scaled

Kunst & Kleur in Amsterdam

Bekijken >

Kunst & Kleur in Amsterdam

ANTI-REFLECTIECOATING ANTWERPSE RING

Anti-reflectie coating

Bekijken >

Anti-reflectie coating

NACHTWERK IN DE MICHIEL DE RUIJTERTUNNEL d

Michiel de Ruijtertunnel

Bekijken >

Michiel de Ruijtertunnel

Heeft jouw project een beetje ProNed nodig?

OFFERTE AANVRAGEN

Voor een betrouwbare partner in reinigen, beschermen en onderhouden, ben je hier juist. We maken graag een passende offerte, dus voorzie ons vooral van veel informatie.