ProNed beschermt,
dilatatie- en kitwerkzaamheden.

Door de jaren heen hebben onze oppervlakteverbeteraars een schat aan ervaring opgebouwd in voegafdichtingen. Elke voeg is uniek, wat elke afdichting uniek maakt. Met onze uitgebreide kennis en ervaring in kitwerkzaamheden zorgen we ervoor dat elk project succesvol wordt afgerond.

Play Video
AFDICHTEN
VERDUURZAMEN
FLOOR LEVEL SYSTEM
KITWERK
DILATATIE
SLIJTAGE
OPPERVLAKTE
VERDUURZAMEN
STRAATBEELD VERBETEREN
VERLENGEN
AFDICHTEN
VERDUURZAMEN
STRAATBEELD

Het belang van voegafdichting

Het belang van een deskundig aangebrachte voegafdichting kan nauwelijks worden overschat. In de wereld van bouw en renovatie speelt voegafdichting een cruciale rol in het waarborgen van de duurzaamheid en veiligheid van een constructie. Een zorgvuldig uitgevoerd kit- en voegwerk maakt oppervlakken water- en luchtdicht, waardoor lekkages en de potentieel ernstige schades die daaruit voortvloeien, worden voorkomen. Meer dan alleen een praktische noodzaak, beschermt een effectieve voegafdichting gebouwen tegen vocht, schimmelvorming, en draagt het bij aan betere warmte- en geluidsisolatie.

Bij het kiezen van het juiste type kitwerk komt meer kijken dan men op het eerste gezicht zou denken. Het dient niet alleen om tussenruimten op te vullen, maar ook om de spanning en werking tussen verschillende bouwmaterialen op te vangen en materialen met elkaar te verbinden. Daarbij moeten deze materialen bestand zijn tegen een breed scala aan externe factoren, waaronder  chemische, mechanische en constructieve belasting. 

Hoog in de lucht kitten? Geen probleem!

Bij ProNed staat kwaliteit voorop. Daarom kiezen we consequent voor hoogwaardige producten, ondersteund door onze kennis en ervaring. Onze voorkeur gaat uit naar de bitumenafdichtingsmassa’s van Sikaflex en Plastikol.

Sikaflex: dit polyurethaan-gebaseerde systeem is ideaal voor een breed scala aan afdichtingsklussen. Het is perfect voor het afdichten van voegen in beton, glas, metaal, en natuursteen, waaronder gevelvoegen, vloer- en dakvoegen, en zelfs in speciale omstandigheden zoals zwembaden. 

Plastikol: een flexibele bitumendichtingslaag, ideaal voor het waterdicht maken van keldermuren, vloerplaten, plafonds en fundamenten. Het biedt een betrouwbare buitenafdichting tegen grondcontact en dient als effectieve tussenlaag in natte en vochtige ruimtes. Daarnaast is Plastikol geschikt voor het verlijmen van hardschuim en isolatieplaten, scheuroverbruggend, oplosmiddelvrij en snel bestand tegen regen.

Hoe pakken we dat
bij ProNed aan?

1

Stap 1

Kom in contact. Een telefoontje of e-mail is genoeg. We maken graag een passende offerte, dus voorzie ons vooral van veel informatie. Voeg bij je aanvraag foto's en/of tekeningen toe. Zo krijgen we een compleet beeld van de situatie.

2

Stap 2

Wij gaan aan de slag met jouw aanvraag. Soms kan het voorkomen dat er simpelweg meer informatie nodig is. Vanwege de omvang of complexiteit van een project. In dat geval maken we een afspraak en komen we graag langs op de locatie.

3

Stap 3

Je ontvangt binnen 5 werkdagen een passende offerte in je mailbox. Bij akkoord plannen we de werkzaamheden in volgens de afspraken die we hierover hebben gemaakt.

4

Stap 4

Onze oppervlakteverbeteraars komen naar je toe. We zorgen ervoor dat de werkzaamheden verlopen conform de gemaakte afspraken en planning. En mocht er iets onverwachts gebeuren, dan communiceren we dat. Zo ben en blijf je op de hoogte van het proces.

5

Stap 5

Na afronding van de werkzaamheden lopen we samen de klus na, zorgen we dat alles naar tevredenheid is uitgevoerd en bespreken we de eventuele nazorg die nodig is om de behandelde oppervlakken in topconditie te houden.

De oplossing voor krimpend materiaal? Dilatatie!

Wij weten alles over dilatatie en onze kennis willen we graag met je delen. Een dilatatie is een open voeg dat bij voorbaat aangebracht wordt in de gevel om de bewegingen en het uitzetten of juist het krimpen van het materiaal op te vangen.

In de bouw maakt men onderscheid tussen verticale en horizontale dilatatie. De verticale dilataties oftewel voegen zijn bedoeld om vervormingen van het materiaal door temperatuurverschillen op te vangen, de horizontale dilataties vangen de vervormingen tussen baksteen en binnenconstructie.

De dilataties voorkomen het ontstaan van scheuren in de ondergrond en zijn noodzakelijk om de vervormingen in de constructies te voorkomen. De dilataties worden opgevuld met elastisch materiaal. Een elastische voegafdichting wordt vaak toegepast bij zwaar belastbare ondergronden zoals betonvloeren in de parkeergarages, bruggen en dergelijke.

Illustratie hoe voegdichting eruitziet.

Revolutionair:
ons Floor Level System.

Het Floor Level Systeem is een bijzonder voegsysteem speciaal ontwikkeld om zowel vloerovergangen soepel op te vangen als dilatatievoegen en scheuren in beton op te vullen.

Het systeem is bestand tegen de zwaarste belasting, chemische of mechanische druk en tegen temperatuurschommelingen van -20oC tot 90oC. Het Floor Level Systeem kan overal toegepast worden doordat het binnen 4 uur geïnstalleerd is zonder hinderlijke chemische geuren. Het resultaat is een vlakke, naadloze voeg zonder onderhoud.

Waar kan het Floor Level Systeem gebruikt worden?
Parkeergarages
• Distributiehallen en magazijnen
• Zware, chemische en farmaceutische industrie
• Voedingsindustrie

Onze projecten.

Ons team oppervlakteverbeteraars heeft al miljoenen vierkante meters gereinigd en geconserveerd. Bekijk hier een deel van onze projecten.

Baak 3

Blankenburgverbinding

Bekijken >

Blankenburgverbinding

3840-x-2160-voor-gebruik-van-1920-x-1080-–-2-1-scaled

Kunst & Kleur in Amsterdam

Bekijken >

Kunst & Kleur in Amsterdam

NACHTWERK IN DE MICHIEL DE RUIJTERTUNNEL d

Michiel de Ruijtertunnel

Bekijken >

Michiel de Ruijtertunnel

ESD header 1

ESD vloer voor AWZI Zwanenburg

Bekijken >

ESD vloer voor AWZI Zwanenburg

Heeft jouw project een beetje ProNed nodig?

OFFERTE AANVRAGEN

Voor een betrouwbare partner in reinigen, beschermen en onderhouden, ben je hier juist. We maken graag een passende offerte, dus voorzie ons vooral van veel informatie.