ProNed beschermt,
Brandwerende coating.

Veiligheid voorop, zonder compromissen. Dat is onze belofte met de toepassing van brandwerende en brandvertragende coatings voor industrie, infrastructuur en openbare gebouwen. Wij zorgen ervoor dat jouw project voldoet aan de geldende veiligheidsnormen en zo beter beschermd is tegen brandrisico’s.

Play Video
BRANDWEREND
BRANDVERTRAGEND
COATING
SPECIALISME
BRANDKLASSE
BESCHERMING
OPPERVLAKTE
VERDUURZAMEN
STRAATBEELD VERBETEREN
VERLENGEN
BRANDVEILIGHEID
HOUT
ISOLATIE

We kiezen de coating die past bij jouw project.

Een effectieve bescherming tegen brand begint met de juiste brandwerende coating. Deze coatings zijn cruciaal voor het verhogen van de brandveiligheid van elk project, van industrie tot openbare gebouwen. Bij brand ontwikkelt de coating een onbrandbare, isolerende koolstoflaag die essentieel is voor het beschermen van structuren tegen de verwoestende impact van vuur.

Bij ProNed kiezen we bewust voor brandwerende coatings die veilig zijn voor zowel mens als milieu: gifvrij, reukarm en duurzaam. Deze coatings zorgen niet alleen voor langdurige bescherming, maar maken oppervlakken ook stootvast. Het overgrote deel van de brandwerende systemen die wij gebruiken zijn zowel voor als na de afwerking van de constructie toepasbaar.

Uiteraard zijn we bekend met alle normen en bouwbesluiten op het gebied van brandvertragend impregneren. De Nederlandse eisen voor brandwerendheid, tot in detail beschreven op de website van de Rijksoverheid, vormen de basis voor ons werk. De coatings en impregneermiddelen waar wij mee werken voldoen aan NEN 065, NFP 92 501 en 1187. 

Niet zomaar een klus, maar een voor specialisten.

Onze oppervlakteverbeteraars brengen een brandwerende coating aan op vele soorten ondergronden zoals staal, beton, hout, kunststof en natuurlijke- of kokosvezels. Elk type materiaal vraagt om een ander soort brandwerende coating.

Het aanbrengen van een brandwerende coating is niet zomaar een klus. Er zijn veel nauwkeurige berekeningen nodig om de exact vastgestelde brandwerendheid te bereiken door de juiste laagdikte te gebruiken bij de applicatie. Ervaring en kennis die wij in huis hebben en jou hierin graag adviseren en het werk uit handen nemen.

Hoe pakken we dat
bij ProNed aan?

1

Stap 1

Kom in contact. Een telefoontje of e-mail is voldoende om ons enthousiast aan de slag te zetten. We maken graag een passende offerte, dus voorzie ons vooral van veel informatie. Voeg bij je aanvraag foto’s en/of tekeningen toe. Zo krijgen we een compleet beeld van de situatie.

2

Stap 2

Wij gaan aan de slag met jouw aanvraag. Soms kan het voorkomen dat er simpelweg meer informatie nodig is. Vanwege de omvang of complexiteit van jouw project. In dat geval maken we een afspraak en komen we graag langs op de locatie.

3

Stap 3

Je ontvangt een passende offerte in je mailbox. We streven naar een reactietijd van max. 5 werkdagen. Bij akkoord plannen we de werkzaamheden volgens de afspraken die we hierover hebben gemaakt.

4

Stap 4

Ons team komt naar je toe, uitgerust met de beste tools en technieken om beton te repareren. We zorgen ervoor dat de werkzaamheden verlopen conform de gemaakte afspraken en planning. En mocht er tijdens de uitvoering iets onverwachts gebeuren, dan communiceren we dat direct. Zo ben je altijd op de hoogte en betrokken bij het proces.

5

Stap 5

Na de afgeronde opdracht bespreken we samen de gang van zaken en of alles naar tevredenheid is verlopen en geven we waar nodig graag advies over toekomstig onderhoud.

Het verschil tussen brandwerend en brandvertragend.

Er zit wel degelijk een verschil tussen brandwerend en brandvertragend. Bij brandvertragend wordt gekeken naar het brandgedrag van een materiaal. Om dit te testen wordt bijvoorbeeld een materiaal tot ontbranding gebracht en wordt gekeken naar de vlamverspreiding, druppelvorming en rookontwikkeling. Een brandvertragende coating of een impregneermiddel verandert het brandgedrag van het materiaal en vertraagt bijvoorbeeld de vlamverspreiding aanzienlijk. Een materiaal krijgt aan de hand van deze testen een brandklasse toegewezen.

Brandwerend zegt niets over een specifiek materiaal maar heeft betrekking op gehele ruimtes en constructies. Het is een maat voor de tijd die een constructie (wand, deur of glasvlak) heeft voordat deze bezwijkt onder invloed van een brand. Bij ruimtes wordt onder andere gemeten hoe lang het duurt voor de brand doorslaat naar een andere ruimte. De brandwerendheid wordt uitgedrukt in minuten.

Lorem ipsum
dolor sit amet, consetetur

voor nu verbergen

Onze projecten.

Ons team oppervlakteverbeteraars heeft al vele miljoenen vierkante meters geconserveerd. Bekijk hier een deel van onze projecten.

Brandwerende coating Druten 13 copy

Brandwerende coating voor metropole Druten

Bekijken >

Brandwerende coating voor metropole Druten

1920-x-1080-–-5

Hydrofoberen & anti-graffiti coating bij A1 Apeldoorn

Bekijken >

Hydrofoberen & anti-graffiti coating bij A1 Apeldoorn

NITOCOAT TREINEN 1

Coaten van treinen

Bekijken >

Coaten van treinen

NACHTWERK IN DE MICHIEL DE RUIJTERTUNNEL d

Michiel de Ruijtertunnel

Bekijken >

Michiel de Ruijtertunnel

Heeft jouw project een beetje ProNed nodig?

OFFERTE AANVRAGEN

Voor een betrouwbare partner in reinigen, beschermen en onderhouden, ben je hier juist. We maken graag een passende offerte, dus voorzie ons vooral van veel informatie.