Blankenburgverbinding

Locatie

Rotterdam

Opdrachtgever

BAAK

Uitgevoerde diensten

Reinigen – schilderen

Blankenburgverbinding Dit project bestaat o.a. uit de aanleg van een autosnelweg (A24), een landtunnel (Hollandtunnel) en een zinktunnel (Maasdeltatunnel). Dit alles om de bereikbaarheid van de Rotterdamse regio te verbeteren.

In juni 2020 is er aan de Vlaardingse kant van de Blankenburgverbinding gestart met de bouw van de Hollandtunnel. Deze landtunnel is ca. 510 meter lang. De tunnel bestaat uit twee buizen, met ieder drie rijstroken.

En dan is er nog de Maasdeltatunnel. Bijna dubbel zo lang als de Hollandtunnel – 945 meter om precies te zijn – en ook bestaande uit twee buizen. Deze zinktunnel gaat onder het Scheur door, ten westen van Vlaardingen en ten oosten van Rozenburg. Echt vakmanschap, want vanaf 2024 rijdt het verkeer hier over de A24 op een diepte van zo’n 28 meter onder NAP.

In zowel de Hollandtunnel als de Maasdeltatunnel mag ProNed de wandcoating leveren en aanbrengen. We hebben het dan over zo’n 20.000 m2.

“Wat een werk! We zijn trots dat we hieraan kunnen meewerken.”

Marc, bedrijfsleider ProNed

Wat hebben we gedaan?

Voorbereiding

Voor aanvang van het project hebben we grondig onderzoek gedaan op locatie om de omvang van de werkzaamheden te bepalen en een nauwkeurige offerte op te stellen. Ons team heeft alle benodigde materialen en apparatuur zorgvuldig gepland en voorbereid, zodat we efficiënt te werk konden gaan.

Coaten

Voor de afwerking hebben we gekozen voor KEIM Concreton-W, een hoogwaardige minerale muurverf die niet alleen de wanden beschermt, maar ze ook esthetisch verbetert. De unieke eigenschappen van deze coating zorgen voor een chemische reactie met de ondergrond, waardoor een duurzame en veerkrachtige beschermingslaag ontstaat.

Reinigen

De betonnen voorzetwanden en hittewerende beplating, eerder geïnstalleerd, zijn grondig gereinigd om alle vuil, vet en andere verontreinigingen te verwijderen. Dit is essentieel voor een optimale hechting van de nieuwe coating en om de duurzaamheid van de renovatie te waarborgen.

Oplevering

Ons team stopt pas met werken wanneer we er zeker van zijn dat elke vierkante meter van de in totaal 20.000 m2 tunneloppervlak optimaal is beschermd. We streven naar perfectie en zorgen ervoor dat het resultaat voldoet aan onze hoge standaarden en de verwachtingen van onze opdrachtgevers.

HEEFT JOUW PROJECT EEN BEETJE PRONED NODIG?

OFFERTE AANVRAGEN

Voor een betrouwbare partner in reinigen, beschermen en onderhouden, ben je hier juist. We maken graag een passende offerte, dus voorzie ons vooral van veel informatie.