Sluiten

Direct een offerte aanvragen

Vul onderstaand formulier in en vraag direct een offerte aan!


  Dilatatie & kitwerk

  Als oppervlakteverbeteraars voeren we bij ProNed onder meer dilatatie- en kitwerkzaamheden uit. Dit vatten we samen onder de noemer voegafdichtingen. Iedere voeg is uniek en daarom is ook iedere voegafdichting uniek. Wij beschikken over de nodige kennis en ervaring op het gebied van dilatatie en kitwerken om elk project tot een succes te brengen.

  ProNed, specialist in dilatatie- en kitwerkzaamheden

  Voegen en openingen tussen bouwelementen komen regelmatig voor in verschillende delen van een bouwwerk, bijvoorbeeld bij de aansluiting tussen vloeren en wanden. Middels voegafdichting worden deze voegen en openingen tussen de bouwelementen opgevuld, zodat het bouwelement beschermt blijft tegen lucht, water, chemicaliën, rook en andere invloeden.

  Dilatatie betekenis

  Om het werken van muren, vloeren, bruggen en andere constructies op te vangen, wordt er gebruikgemaakt van zogenoemde dilataties. Een dilatatie is een open of met een flexibel materiaal gevulde voeg. Een dilatatie voeg voorkomt scheuren en zijn noodzakelijk om de vervormingen van de omliggende constructie op te vangen.

  Opvullen van dilatatievoegen en scheuren

  Zoals gezegd hebben we bij ProNed veel ervaring met betrekking tot het dilatatie voegen. We hebben dan ook een breed scala aan materialen om deze naden te vullen in een nieuwbouwsituatie en om deze te repareren in een onderhoudssituatie.

  De meest voorkomende dilatatie werkzaamheden door ProNed gebeuren in betonnen constructies. Beton heeft namelijk als eigenschap dat deze bij vorst krimpt en bij hoge temperaturen uitzet. Zouden er geen dilatatievoegen in deze constructie worden aangebracht, dan ontstaan er krimpscheuren. En dit is schadelijk voor de slijtvastheid en de draagkracht van de vloer. In dit geval is betonrenovatie middels injectietechnieken de beste keus.

  Een andere vorm van voegafdichting is het Floor Level systeem. Dit is een revolutionair voegsysteem om dilatatievoegen en scheuren probleemloos op te vullen. Het voegafdichtingsysteem is een mooi esthetisch systeem, reukloos en milieuvriendelijk!

  Deze vorm van dilatatie voegafdichting is breed inzetbaar zoals in parkeergarages, industriehallen, zware- en chemische industrie, voedings- en farmaceutische industrie.

  Meer weten over dit revolutionair voegsysteem? Op deze pagina lees je alles over het Floor Level systeem!

  Elastische dilatatie voegafdichting

  Een elastische voegafdichting wordt vaak ingezet voor zwaardere belastbare ondergronden zoals betonvloeren.

  Kitwerk

  Kitwerk komt in vele soorten voor. Kitwerk heeft als doel het opvullen van tussenruimten, het opvangen van de spanning of werking tussen verschillende materialen en het verlijmen van materialen.

  Voor kwalitatief goed kitwerk dat voldoet aan alle geldende regels en eisen, ben je bij ProNed aan het juiste adres. Het type voegafdichting dat we inzetten is afhankelijk van de chemische belasting, mechanische belasting, waterdichting, constructieve belasting en esthetische eisen.

  Waarvoor dient voegafdichting?

  Het realiseren van een voegafdichting is van groot belang. Oppervlakken worden met een goede voegafdichting water- en luchtdicht gemaakt waardoor lekkages en ernstige gevolgschades voorkomen kunnen worden.

  Een kitrand lijkt klein en onschuldig, maar kan grote en nare gevolgen met zich meebrengen als deze niet goed is aangebracht. Goed kit- en voegwerk vermindert daarnaast de tocht en houdt vocht en schimmelvorming tegen. Een goede voegafdichting vormt daarnaast een goede warmte- en geluidsisolatie en het verbetert de esthetische afwerking van een ruimte of bouwwerk.

  De juiste voegafdichting voor elk project

  • (beton)vloeren en wanden
  • Parkeergarages en parkeerdekken
  • Magazijnen en productieruimtes
  • Tunnelconstructies
  • Onderdoorgangen
  • Galerijvloeren
  • Levensmiddelenindustrie
  • Industrievloeren

  Welke systemen kennen we?

  Kwaliteit, dat is waar we bij ProNed voor staan. We hechten waarde aan goed opgeleid personeel en zijn dan ook VCA-gecertificeerd. Daarnaast werken we met enkel professionele en hoogwaardige producten. Hoewel het juiste dilatatiesysteem afhankelijk is van enkele factoren, gebruik we voormalijk met bitumen afdichtingsmassa’s van Sikaflex en Plastikol.

  Sikaflex

  Sikaflex is speciaal ontwikkeld voor een grote verscheidenheid aan toepassingen. Dit systeem op basis van polyurethaan is voornamelijk geschikt voor betonnen, glazen, metalen en natuursteen gevelvoegen, vloervoegen, dakvoegen en speciale voegen. Ook voor het voegen van natte ruimten zoals zwembaden is het Sikaflex systeem zeer geschikt.

  Plastikol

  Plastikol is een bitumen voegafdichting waarmee keldermuren, vloerplaten, plafonds en fundamenten van (ondergrondse) garages behandeld kunnen worden. Met dit systeem kunnen oppervlakken die in contact komen met de grond veilig aan de buitenkant afgedicht worden. Voor dekvloeren kan Plastikol gebruikt worden als tussenafdichting van natte en vochtige ruimtes waaronder zich geen woning bevindt. Ook kan het product gebruikt worden voor het verlijmen van geëxtrudeerde hardschuimplaten en isolatieplaten. Plastikol is flexibel, scheuroverbruggend, oplosmiddelvrij en snel regenvast.

  Zet de eerste stap

  Meer info of een offerte aanvragen?

  Voor alle informatie over voegafdiching kun je bij ons terecht. We vertellen je er graag meer over. Daarnaast is het ook mogelijk om een offerte op te vragen voor het laten afdichten van voegen door ProNed. Natuurlijk wisselen we graag eens van gedachte! Contact met ons opnemen kan via info@proned.nl of door te bellen naar 0418 510 066.
   Start jouw project

   Samen met ProNed