Sluiten

Direct een offerte aanvragen

Vul onderstaand formulier in en vraag direct een offerte aan!


  Wat is staalconservering?

  Hier kunnen we kort en duidelijk over zijn. Staalconservering betekent het beschermen van metalen oppervlakken door er een coating op aan te brengen. Op deze manier wordt het staal afgesloten voor vocht, zout en zuurstof zodat het materiaal niet kan corroderen.

  Waarom moet je staal conserveren?

  Corrosie is de grootste vijand van staal. Door staal te conserveren zorgt je ervoor dat de constructie een langer leven beschoren is. Bovendien verhoogt het de esthetische waarde van het object.

  Wat is corrosie?

  Wanneer we de Dikke Van Dale er op naslaan betekent corrosie: aantasting van metalen door chemische processen. Bij staal (wat een vermenging is van ijzer en koolstof) ontstaat corrosie wanneer het materiaal in aanraking komt met water en zuurstof.

  Staalconservering door ProNed

  Er zijn diverse manieren om staalproducten te conserveren. Afhankelijk van het type ondergrond, de wensen en de eisen kiezen we samen een methode van conservering.

  Bij ProNed hebben we al heel wat meters staal geconserveerd. Staalconstructies die we veelvuldig hebben geconserveerd zijn bruggen, leuningen, bordessen en balustrades.

  Enkele projecten waarbij we staal hebben geconserveerd zijn:
  • 1800 m2 aan hekwerk bij een onderdoorgang in Assen
  staalconservering voor bruggen in Barchem
  staalcoating voor hekwerk in Epe

  Bekijk alle projecten

  Hoe behandelen wij staal?

  Door middel van coatings zorgen we ervoor dat het staal in originele staat blijft. We werken alleen met kwaliteit producten van gerenommeerde leveranciers. Voordat we een coating toepassen op een stalen ondergrond, behandelen we altijd de ondergrond voor.

  Voor het conserveren van staal gebruiken we producten van Nelf, Sika, Baril Coatings en Rust-Oleum. We brengen de producten aan met kwasten, rollers of spuitapparatuur.

  Oppervlakte voorbehandeling staalconservering

  Even belangrijk als de staalconservering zelf, is de voorbehandeling van de ondergrond. Dit doen we bij ProNed door de ondergrond te schuren of te stralen. Op deze manier verwijderen we vuil en oude coatinglagen. Bovendien wordt door het schuren en stralen de ondergrond opgeruwd waardoor een primer beter hecht.

  Staalconstructie beschermen? Schakel ProNed in!

  De titel ‘oppervlakteverbeteraars’ dragen we bij ProNed met trots. Onze vakmensen komen graag langs voor elke vorm van staalconservering.

  Advies inwinnen? Gebruik onderstaand contactformulier of bel met onze specialisten via het telefoonnummer 0418-510066. Stuurt u liever een mailtje? Dat kan via info@proned.nl. De teams van ProNed werken in diverse Europese landen, waaronder Nederland, België, Luxemburg en Duitsland, maar werken ook regelmatig buiten deze landsgrenzen.

  Zet de eerste stap

  Meer info of een offerte aanvragen?

  Voor alle informatie over staalconservering kun je bij ons terecht. We vertellen je er graag meer over. Daarnaast is het ook mogelijk om een offerte op te vragen om staal te laten conserveren door ProNed. Natuurlijk wisselen we graag eens van gedachte! Contact met ons opnemen kan via info@proned.nl of door te bellen naar 0418 510 066.
   Start jouw project

   Samen met ProNed