Slijtlagen aangebracht in
Tilburg & Amstelveen

Locatie

Tilburg & Amstelveen

Opdrachtgever

P&G Hooghwerff B.V.

Uitgevoerde diensten

Reinigen – aanbrengen slijtlaag

Slijtlagen brengen we overal en vaak aan. Zoals hier in Tilburg en Amstelveen, in opdracht van P&G Hooghwerff B.V. Het betrof twee nieuwe constructies, waardoor we direct aan de slag konden met het aanbrengen van de slijtlaag. Na het reinigen met gepaste druk, hebben we het dek egaal gemaakt bij een primer.

Vervolgens verdeelden we gelijkmatig een epoxy of bitumen kleeflaag over het (weg)dek, die we instrooiden met de gewenste steenslag en vervolgens afrolden. Het resultaat: een goed beschermde constructie die bij elk weertype veilig is voor de weggebruiker.

Een slijtlaag kent vele voordelen.

  1. Verhoogde veiligheid: verbetert de grip en vermindert de kans op slippen.
  2. Duurzaamheid: beschermt het wegdek tegen slijtage en weersinvloeden.
  3. Economisch: verlengt de levensduur van het wegdek, waardoor kosten voor vervanging of reparatie verminderen.
  4. Betere zichtbaarheid: verbetert wegmarkeringen en verhoogt de zichtbaarheid bij slecht weer.

WAT HEBEN WE GEDAAN?

Edit Content

Duurzaam reinigen

We reinigen met heet water en gepaste druk. Zo is de impact op het milieu zo laag mogelijk. En wanneer een verontreiniging zoals graffiti vraagt om meer krachtige aanpak, gebruiken we een zo mild mogelijke graffitiverwijderaar. Én opvangmatten zodat er geen schadelijke stoffen in het milieu terecht komen.

Coaten

De kunstwerken met een verhoogd risico op vandalisme behandelden we ook met een semi-permanente anti-graffiti coating, wat de ondergrond eenvoudig te reinigen maakt. Daarnaast beschermt het ook de constructie doordat verf, inkt en andere schadelijke stoffen niet in de ondergrond kunnen dringen.

Hydrofoberen

Hydrofoberen is de beste bescherming tegen de indringing van vocht en dooizouten in beton. We behandelden o.a. de betonnen dekken, schampkanten en stootplaten van de bruggen, viaducten en onderdoorgangen op dit traject.

Oplevering

Klaar zijn we overigens hier nog lang niet. Het project is groots en veelomvattend. In totaal behandelen we maar liefst 56.000 m2. We zijn trots dat we als oppervlakteverbeteraars aan dit intensieve project mogen meewerken.

HEEFT JOUW PROJECT EEN BEETJE PRONED NODIG?

OFFERTE AANVRAGEN

Voor een betrouwbare partner in reinigen, beschermen en onderhouden, ben je hier juist. We maken graag een passende offerte, dus voorzie ons vooral van veel informatie.