Sluiten

Direct een offerte aanvragen

Vul onderstaand formulier in en vraag direct een offerte aan!


  Nano-coatings

  Een tunnel, viaduct, onderdoorgang, geluidsscherm of ander object onzichtbaar beschermen tegen vuil, water en andere invloeden? ProNed kan je daarbij helpen! Wij hebben jarenlange ervaring met het aanbrengen van Nano-coatings. Diverse objecten zijn door ons voorzien van een (nano-)coating zoals een onderdoorgang in Almere, Wormerveer en Sittard. We brengen (nano-)coatings ook aan als anti-reflectiecoating zoals op geluidsschermen. Dit hebben we bijvoorbeeld op geluidsschermen langs de N18 bij Lichtenvoorde aangebracht. Tevens brengen we permanente conserverende coatings aan zoals op betonnen delen bij project Parkway6.

  Bekijk alle projecten

  Wij kunnen coatings op verschillende manieren aanbrengen waaronder het verspuiten van coatings. Hiermee kunnen wij grotere oppervlakken voorzien van een (nano-)coating.

  Wat is een nano-coating?

  Een nano-coating is een coating met nanotechnologie om gebouwen en andere objecten te onderhouden en beschermen. Door het aanbrengen van een nano-coating wordt het onderhouden van objecten gemakkelijker, sneller, duurzamer en efficiënter. Dit komt doordat de nanodeeltjes met water- en vuilafstotende eigenschappen diep doordringen in de ondergrond. Weersinvloeden en andere soorten atmosferische vervuiling kunnen op een behandelde ondergrond niet meer hechten waardoor objecten minder vaak gereinigd hoeven te worden.

  Op welke ondergronden kan een nano-coating?

  Een nano-coating kan op veel verschillende soorten ondergronden worden aangebracht. De nano-coating techniek kan worden toegepast op geanodiseerd aluminium, beton, hout, metaal, kunststof en natuursteen. Maar ook ondergronden als glas zoals een geluidsscherm. Aangezien het materiaal van oppervlakken verschilt zijn er verschillende soorten coatings mogelijk.

  Voor gladde ondergronden als aluminium en marmer gebruiken wij een coating met een sterk vuilafstotende werking en ook gebruikt kan worden als anti-graffiticoating. Deze coating kan aangebracht worden op verschillende manieren. Poreuze ondergronden gebruiken wij een coating die zowel sterk vocht- als vuilafstotend werkt. De ondergrond behoudt hierbij zijn oorspronkelijke kleur.

  Het effect van de nano-coating

  Een aangebrachte nano-coating verzegelt de ondergrond waardoor vocht en vuil niet tot nauwelijks meer aan de behandelde ondergrond hecht. Oppervlakken worden daardoor zelfreinigend en zijn door de water- en vuilafstotende eigenschappen makkelijker schoon te maken en schoon te houden waardoor onderhoudskosten gereduceerd kunnen worden. Water kan niet langer naar binnendringen waardoor ook waterschade voorkomen kan worden.

  Objecten voorzien van een nano-coating blijven daarnaast langer mooi doordat de coating bijvoorbeeld verweerde kleuren ophaalt. Oppervlakken krijgen hun oorspronkelijke glans en kleur weer terug waardoor de levensduur van objecten verlengd kan worden. Nano-coatings zijn geschikt voor vrijwel elk materiaal en kennen een lange levensduur. Een nano-coating is meestal niet zichtbaar. Ook kunnen we een nano-coatings aanbrengen als anti-urinecoating. Doordat de coating hydro- en oleofoob is, kunnen vloeistoffen niet doordringen én zelfs terugspatten. Tevens kan een nano-coating dienen als anti-reflectiecoating. Hierdoor word je minder verblind en heb je dus een scherper zicht wat bijdraagt aan de veiligheid.

  Waar beschermd een nano-coating tegen?

  Nano-coatings beschermen een ondergrond tegen weersinvloeden van buitenaf. Vocht, (zout)water en vervuiling kunnen zich niet meer hechten aan de behandelde ondergrond. Hierdoor zijn behandelde oppervlakken simpel te reinigen met milde reinigingsmiddelen. Daarnaast beschermt de coating tegen het indringen van:

  • Zuren
  • Oliën
  • Chlorides
  • Corrosie
  • Erosie

  Hoe wordt een nano-coating aangebracht?

  Er zijn tegenwoordig enorm veel verschillende nano-coatings met diverse kwaliteiten op de markt. Nagenoeg iedere ondergrond kan worden beschermd met de innovatieve conservering.

  De nano-coating wordt altijd aangebracht op een schone en droge ondergrond. Aanbrengen tijdens de regen of met hoge luchtvochtigheid is niet mogelijk. Nano-coatings worden onverdund aangebracht nadat ze goed zijn geschud of gemengd.

  Applicatiemethodes

  • Met een microvezeldoek
  • HVLP spuittechniek
  • Lage drukpomp
  • Roller

  De kosten van een nano-coating lopen sterk uiteen. De prijs voor het aanbrengen wordt bepaald door verschillende factoren zoals de bereikbaarheid en het gekozen systeem. Laat onze specialisten de mogelijkheden uitleggen om een ondergrond optimaal te beschermen tegen vocht of vuil.

  Zet de eerste stap

  Meer info of een offerte aanvragen?

  Voor alle informatie over nano-coatings kun je bij ons terecht. We vertellen je er graag meer over. Daarnaast is het ook mogelijk om een offerte op te vragen voor het laten aanbrengen van een nano-coating door ProNed. Natuurlijk wisselen we graag eens van gedachte! Contact met ons opnemen kan via info@proned.nl of door te bellen naar 0418 510 066.
   Start jouw project

   Samen met ProNed