Sluiten

Direct een offerte aanvragen

Vul onderstaand formulier in en vraag direct een offerte aan!


  Waarom worden markeringen aangebracht?

  Markeringen dienen voor verschillende doeleinden zoals informeren en waarschuwen. Zo is een goede markering en belijning noodzakelijk op de Nederlandse wegen. De markeringen en belijningen kunnen in verschillende symbolen aangebracht worden. Dus meer dan alleen lijnen. Belijningen zetten wij in om bijvoorbeeld parkeervakken te voorzien van nummering. Dit hebben we onder andere gedaan bij het Amstelstation.

  Bekijk alle projecten

  Markeringen gebruiken we voor meerdere doeleinden waaronder;

  • Het verbeteren van de veiligheid
  • Creëren van een veilige werkomgeving
  • Handhaven van orde en netheid

  Waar worden markeringen aangebracht?

  Een markering is dagelijks zichtbaar zoals op bijvoorbeeld wegen. Hier wordt het gebruikt om opritten en afslagen aan te duiden maar ook rotondes, kruisingen, vluchtroutes en oversteekplaatsen worden gemankeerd. Markeringen kom je ook nog op andere plaatsen tegen zoals;

  • Parkeergarages
  • Parkeerplaatsen en terreinen
  • Luchthavens
  • Bedrijfshallen
  • Magazijnen

  Veiligheidsmarkeringen

  Veiligheidsmarkeringen worden voor verschillende doeleinden ingezet. Het is een effectieve manier om de veiligheid te verbeteren. Zo kan ProNed veiligheidsmarkeringen aanbrengen om vluchtwegen, verzamelplaatsen en veiligheidszones te markeren. Maar ook door markeringen aan te brengen op wegen, zorgen deze voor een goede doorstroming van het verkeer en een betere veiligheid.

  Wat gebruiken we voor de markeringen?

  Afhankelijk van de ondergrond en de te verwachten belasting, passen wij het juiste markeringsmateriaal toe. We gebruiken verschillende producten om een markering en belijning aan te brengen. Zo gebruiken we thermoplasten, wegenverf en 1K en 2K-systemen. Afhankelijk van de ondergrond kiezen we voor het juiste product. Thermoplast een slijtvaste en duurzame vorm van belijning welke wordt verhit zodat het vloeibaar wordt en versmolten kan worden met het asfalt. Daarnaast is het een milieuvriendelijke optie van belijning.

  Bij markeringen en belijningen op beton, asfalt en bestrating wordt er vaak gekozen voor wegenverf. Deze wordt ook vaak aangebracht door middel van een spray variant.

  Ook 1 en 2-componentensystemen kunnen door ons worden aangebracht met een airless-spuit of markeerwagen. Deze vorm van markeringen worden vaak toegepast op vliegvelden en bedrijfsterreinen.

  Eigenschappen

  • Goede dag- en nachtzichtbaarheid
  • Verschillende kleuren mogelijk
  • 24/7 mogelijk

  Kleuren markeringen

  Wij gebruiken verschillende kleuren zoals in de wetgeving ARBO bepaald is;

  Rood

  Met de kleur rood wordt een verbodssignaal, gevaar of alarm óf brandbestrijdingsmateriaal/ brandweeruitrusting aangeduid.

  Geel

  Middels de kleur geel duiden we een waarschuwingssignaal aan. De gele kleur kan ook oranje-geel zijn.

  Blauw

  Door middel van de kleur blauw duiden we een gebodssignaal aan.

  Groen

  Wanneer we de kleur groen gebruiken, dient dit voor een reddingssignaal, eerste hulp-signaal of een veilige situatie.

  Overige kleuren

  Wanneer we markeringen of belijningen aanbrengen in bijvoorbeeld een parkeergarages, bespreken we samen de kleur. Afhankelijk van de ondergrond(kleur) kiezen we de gepaste kleur om de goede dag- en nachtzichtbaarheid te waarborgen.

  Zet de eerste stap

  Meer info of een offerte aanvragen?

  Voor alle informatie over markeringen en belijningen kun je bij ons terecht. We vertellen je er graag meer over. Daarnaast is het ook mogelijk om een offerte op te vragen voor het laten aanbrengen van markeringen en belijningen. Natuurlijk wisselen we graag eens van gedachte! Contact met ons opnemen kan via info@proned.nl of door te bellen naar 0418 510 066.
   Start jouw project

   Samen met ProNed