Sluiten

Direct een offerte aanvragen

Vul onderstaand formulier in en vraag direct een offerte aan!


  Hydrofoberen & impregneren

  Flexibele projectspecialisten

  ProNed is de beste partner voor grootschalige hydrofobeerprojecten. Voordat wegdekken geasfalteerd worden, impregneren wij de betonconstructies met hydrofobeermiddelen die voldoen aan de geldende eisen van Rijkswaterstaat. Zo wordt schade door bijvoorbeeld dooizouten en vocht voorkomen.

  Stilaan is impregneren bij ProNed bijna een dagelijkse bezigheid en hebben wij al miljoenen vierkante meters aan betonnen constructies en wegdekken gehydrofobeerd. Van grote projecten als de A2 en A9 tot kleinere opdrachten zoals het impregneren van een fietsbrug en de markante Michiel de Ruyterbrug in Urk.

  Wat is impregneren of hydrofoberen?

  ‘Hydro’ betekent water en ‘foberen’ betekent afstoten. Hydrofoberen is dus het water- en vuilafstotend maken van een oppervlak. Hydrofoberen wordt ook vaak impregneren genoemd.

  De extra laag die je met een impregneermiddel aanbrengt op de ondergrond, beschermt het oppervlak tegen vocht en andere invloeden van buitenaf.

  Professioneel laten hydrofoberen of impregneren kent belangrijke voordelen:
  • de ondergrond is beschermd tegen vocht, vuil en vorst
  • hydrofoberen zorgt voor een langere levensduur van het behandelde object
  • reinigen en onderhouden van de behandelde ondergrond is eenvoudiger en hierdoor kostenbesparend

  Om een ondergrond te kunnen hydrofoberen dient deze vooraf gereinigd te worden. Dit specialistisch reinigen behoort ook tot het vakgebied van ProNed.

  Welke ondergronden kunnen gehydrofobeerd worden?

  Zoals we hierboven al aangeven is hydrofoberen of impregneren voor de vakmensen van ProNed een bijna dagelijkse bezigheid. Voor het hydrofoberen van (grote oppervlakken) beton draaien wij onze hand niet om. Maar ook voor het impregneren van poreuze ondergronden zoals metselwerk en natuursteen ben je bij ProNed aan het juiste adres.

  Een snelle opsomming van objecten en constructies die door ProNed vaak worden gehydrofobeerd zijn;
  • Wegdekken en brugdekken
  • Onderdoorgangen, viaducten en tunnels
  • Damwanden
  • Landhoofden, schampranden en barriers
  • Gevels

  Beton impregneren

  Door bestaand of nieuw beton te hydrofoberen wordt de ondergrond minder gevoelig voor het indringen van water en andere vloeistoffen. Bovendien verleng je door beton impregneren de levensduur van het materiaal en maakt het de ondergrond onderhoudsvriendelijker.

  Impregneren van betonnen constructies

  Betonconstructies kunnen nog zo goed zijn, er is altijd kans op schade door invloeden van buiten af. Dit kan bijvoorbeeld doordat de dekking van de wapening onvoldoende is of doordat de doorlatendheid van het beton te groot is. Door beton impregneren wordt het oppervlak waterafstotend gemaakt. Dat betekent dat het beton nauwelijks meer water opneemt. Schadelijke stoffen zoals dooizouten komen zo niet meer in de constructie terecht.

  Open en gesloten natuursteen impregneren

  Wanneer natuursteen gehydrofobeerd wordt, wordt de steen verzadigd middels een impregneermiddel. Het zorgt ervoor dat de poriën van de natuursteen opgevuld worden waardoor er een water- en vuilafstotende laag ontstaat. Het oppervlak wordt daardoor gebruiksvriendelijker en is makkelijker te onderhouden.

  ProNed, specialist in impregneren en hydrofoberen

  Wij maken gebruik van verschillende soorten impregneermiddelen van Sika, Remmers en MAVRO International. Welk product het meest geschikt is, hangt af van de situatie, de ondergrond, de wensen en de eisen. De producten geven een duurzaamheid van 10 jaar of langer.

  impregneercreme

  Een impregneercreme is bij uitstek geschikt voor het hydrofoberen van oppervlakken met veel ramen. Het aanbrengen van deze crème gebeurt met een roller waardoor deze geen overspray heeft. Ramen en kozijnen hoeven daarom niet afgeplakt te worden. Een impregneercreme kan toegepast worden op natuurlijke minerale ondergronden zoals baksteen en beton.

  Oplosmiddel houdende impregneerproducten

  Ondergronden die al eens gehydrofobeerd zijn, worden doorgaans behandeld met een oplosmiddel houdend impregneermiddel. Uiteraard kan ook een niet-behandelde ondergrond worden gehydrofobeerd met dit type impregneermiddel.

  Hydrofoberen met een oplosmiddel houdend product is bij uitstek geschikt voor het impregneren van grote oppervlakken en oppervlakken met weinig uitsparingen zoals ramen en kozijnen.

  Watergedragen impregneermiddelen

  De meest gebruikte impregneerproducten zijn watergedragen impregneermiddelen. Een middel op waterbasis is bij morsen eenvoudig te verwijderen, mits dit snel gebeurt. Een watergedragen impregneermiddel kan op vrijwel alle ondergronden worden gebruikt.

  Hydrofoberen met een watergedragen impregneermiddel is bij uitstek geschikt voor het impregneren van grote oppervlakken en oppervlakken met weinig uitsparingen zoals ramen en kozijnen.

  Alle producten die wij gebruiken hebben een goedkeuringsrapport volgens:

  • Richtlijn RTD 1002, inclusief eisen uit NEN-EN 1504-2 en TNO (indringingsklassen 1 en 2)
  • BSW-93-26
  • BSW-96-21
  • Normen van Bouwdienst Rijkswaterstaat

  Zet de eerste stap

  Meer info of een offerte aanvragen?

  Voor alle informatie over hydrofoberen kun je bij ons terecht. We vertellen je er graag meer over. Daarnaast is het ook mogelijk om een offerte op te vragen voor het laten hydrofoberen door ProNed. Natuurlijk wisselen we graag eens van gedachte! Contact met ons opnemen kan via info@proned.nl of door te bellen naar 0418 510 066.
   Start jouw project

   Samen met ProNed