Sluiten

Direct een offerte aanvragen

Vul onderstaand formulier in en vraag direct een offerte aan!


  Wat is een dakcoating?

  Daken hebben het soms zwaar te verduren door invloeden van buitenaf zoals regen en atmosferische vervuiling. Door een dak te behandelen met een dakcoating, bescherm je deze onder andere tegen vocht.

  Waarom je dak laten coaten?

  Door een dak te laten coaten, voorkom je (verdere) schade omdat daken poreus worden door verschillende factoren zoals het weer. Hierdoor kunnen er scheurtjes ontstaan waardoor vocht het oppervlak binnen kan dringen waardoor mossen en algen de mogelijkheid krijgen om aan het oppervlak te hechten. Door middel van een coating bescherm je een dak voor jaren!

  Type ondergronden

  Een dakcoating wordt toegepast op platte, licht hellende (bitumen) daken, metalen daken en dakpannen.

  Soorten dakcoatings

  Er zijn meerdere soorten dakcoatings zoals voor poreuze ondergronden. Deze coatings dringen diep in de ondergrond en hebben een vochtafstotende werking. Er zijn allerlei dakcoatings toe te passen met elk hun eigen specifieke eigenschappen. Afhankelijk van de ondergrond, de omstandigheden, wensen en eisen brengen we een dakcoating aan welke past bij het vraagstuk.

  Een dakcoating is geschikt voor toepassing op platte daken alsmede op daken met voldoende afschot. Inzetbaar op: bitumen, EPDM, diverse houtsoorten, RVS, PVC en beton. Na de juiste voorbehandeling ook goed inzetbaar op: verzinkt staal, lood en zink. Dakbedekking van bitumen of EPDM moet minimaal 5 jaar oud en blootgesteld aan UV zijn. Niet toepassen op Polystyreen, PMMA/perspex, PMMA/PXT.

  Eigenschappen van een dakcoating;

  • Zeer hoge, blijvende elasticiteit
  • Naadloze afwerking
  • Goede hechting op vele ondergronden
  • Vanaf 5ºC te verwerken
  • Vochtuithardend
  • Bestand tegen stilstaand water
  • Mogelijk in 1 laag af te werken
  • 1 component, waardoor gebruiksvriendelijk en makkelijk verwerkbaar
  • Duurzaam en hoge UV bestendigheid
  • Zonwerend en energiebesparend door zonreflectie

  Voordelen van een dakcoating

  Een dak laten coaten heeft vele voordelen waaronder het verbeteren van het aanzicht. Na het aanbrengen van een coating lijkt het dak weer als nieuw. Door het aanbrengen van een dakcoating bescherm je het dak tegen indringing van vocht en dus tegen mos en algen. Bovendien is een dakcoating vuilwerend, duurzaam en onderhoudsvriendelijk.

  Een dakcoating is ook kostenbesparend. Doordat er minder warmte het gebouw doordringt, blijft de binnentemperatuur aangenaam tijdens bijvoorbeeld een hete zomer. Hierdoor verbeterd zowel de werk- als leerprestaties en daarnaast hoeft de airconditioning minder hard te werken wat dus kostenbesparend is én beter voor het milieu.

  Tevens kun je met een dakcoating voor meer dan 60% minder zonlichtreflectie zorgen. Een dakcoating kent dus vele voordelen.

  Zet de eerste stap

  Meer info of een offerte aanvragen?

  Voor alle informatie over het coaten van een dak kun je bij ons terecht. We vertellen je er graag meer over. Daarnaast is het ook mogelijk om een offerte op te vragen voor het aanbrengen van een dakcoating door ProNed. Natuurlijk wisselen we graag eens van gedachte! Contact met ons opnemen kan via info@proned.nl of door te bellen naar 0418 510 066.
   Start jouw project

   Samen met ProNed