Sluiten

Direct een offerte aanvragen

Vul onderstaand formulier in en vraag direct een offerte aan!


  Wat is betonreparatie?

  Het is belangrijk om betonreparatie op tijd te laten uitvoeren voordat er gevaarlijke situaties ontstaan. In geval van betonrot of zelfs betonschade, verzwakt de gehele constructie. Daarnaast gaat het ten koste van het aanzien. Beton kent een hoogwaardige kwaliteit en bestendigheid maar er kan nog altijd schade ontstaan. Om zwakke plekken en mogelijke oorzaken te herkennen is een inspectie en analyse vereist waarop we een plan van aanpak maken en  de juiste vorm van betonrenovatie kiezen.

  Wanneer wordt betonreparatie ingezet?

  Beton is een sterk en veelgebruikt bouwmateriaal. Ondanks het duurzame karakter van beton kan er schade ontstaan. Zelfs in een nieuwbouw situatie komt het voor dat er betonreparatiewerkzaamheden nodig zijn. Denk hierbij aan het inpoetsen van gietgallen en het opvullen van conusgaten. Het vaststellen van gebreken en het repareren hiervan vereist veel ervaring en vakmanschap.

  Hoe ontstaan betonproblemen?

  Betonrot kan ontstaan door verschillende factoren zoals chlorides, veroudering of carbonatie van het beton. Wanneer de aanwezige bewapening begint te roesten, kan ook dit zorgen voor betonrot.

  Hoe herken je betonrot?

  Betonrot kun je herkennen aan meerdere dingen. Een daarvan zijn afbrokkelende stukjes beton. Dit gaat niet alleen ten kosten van het aanzicht, ook verzwakt het de constructie. Daarnaast kun je betonrot herkennen door scheurvorming en afgedrukt beton.

  Welke systemen gebruiken wij voor betonreparatie?

  Afhankelijk van de ondergrond en de betonschade, kiezen we de juiste materialen. Voor het repareren van beton gebruiken we watergedragen twee-componenten inwasmortels of een betonreparatie mortel. De twee-componenten inwasmortels gebruiken we bijvoorbeeld voor het uitvlakken van kleine onregelmatigheden en gietgallen in beton. Bij betonreparatie en betonrenovatie werken we met verschillende materialen. Vertrouwde merken zijn onder andere MAVRO, KEIM, BASF, MC bouwchemie, Sika, Cugla en Grouttech. Wij voldoen hierbij aan de eisen die voortkomen uit de specificaties van de leveranciers.

  Waar kan betonreparatie uitgevoerd worden?

  Betonreparatie kan bij verschillende ondergronden toegepast worden. Denk hierbij aan de betonnen wanden en vloeren van parkeergarages, viaducten, tunnels en onderdoorgangen. Daarnaast kunnen we ook ingezet worden bij nieuwbouw. In nieuwbouwsituatie voeren wij met name poets- en inwaswerkzaamheden uit om gietgallen dicht te zetten.

  Zet de eerste stap

  Meer info of een offerte aanvragen?

  Voor alle informatie over betonreparatie kun je bij ons terecht. We vertellen je er graag meer over. Daarnaast is het ook mogelijk om een offerte op te vragen voor het laten repareren van beton. Natuurlijk wisselen we graag eens van gedachte! Contact met ons opnemen kan via info@proned.nl of door te bellen naar 0418 510 066.
   Start jouw project

   Samen met ProNed