Sluiten

Direct een offerte aanvragen

Vul onderstaand formulier in en vraag direct een offerte aan!


  Anti-graffiti coating

  In Nederland, België en daarbuiten neemt het aantal gevallen van vandalisme door graffiti zichtbaar toe. Pak dit probleem pro-actief aan en bescherm ondergronden tegen ongewenste graffiti met anti-graffiti coatings.

  ProNed heeft al miljoenen vierkante meters beschermd tegen graffiti, verf en stiften. Van geluidsschermen tot kunstwerken en van beton tot natuursteen. Wij kunnen het allemaal voorzien van duurzame anti-graffiti coatings. Hoe groot of complex de vraag ook is, wij staan graag voor u klaar om snel te schakelen!

  Een kleine greep uit de projecten waar we anti graffiti coatings hebben aangebracht:
  • anti graffiti coating voor de freerunbaan in het Reeuwijkse Hout
   anti graffiti coating voor geluidsschermen langs de A16 bij Dordrecht
  coating tegen graffiti op de uitkijktoren in Castricum
  coating voor muurschilderingen in Amsterdam.

  Bekijk alle projecten

  Wat is een anti-graffiti coating?

  Het is precies wat de naam zegt; een anti graffiti coating is een beschermende laag waardoor graffiti minder goed hecht aan de ondergrond. Het schoonmaken van een ondergrond met een anti-graffiti coating gaat sneller en eenvoudiger. Hierdoor is een anti graffiti coating op termijn ook kostenbesparend.

  Voordelen van een anti-graffiti coating

  Tuurlijk, een anti graffiti coating beschermt de ondergrond tegen graffiti. Maar deze beschermende coating heeft nog veel meer voordelen:
  • beschermt de ondergrond tegen verf en inkt
  • afhankelijk van het type anti graffiti coating gaat deze ook wildplak (posters en stickers) tegen
  • een anti-graffiti coating maakt de ondergrond water- en vuilafstotend. Het biedt daardoor extra bescherming tegen weersinvloeden als groene aanslag en regen
  • deze coating beschermt tegen graffiti, maar ook tegen UV-straling wat onder meer verkleuring veroorzaakt
  • met een anti-graffiti coating bespaar je op schoonmaakkosten. De coating kan het aanbrengen van graffiti, wildplak en stiften niet voorkomen, maar zorgt er wel voor dat schoonmaken sneller, eenvoudiger en voordeliger wordt.

  Soorten anti-graffiti coatings

  In de basis zijn er twee soorten anti-graffiti coatings te onderscheiden, namelijk een semi permanente coating en een permanent anti graffiti coatings. Afhankelijk van de bestekeisen, de ondergrond en de wensen van onze opdrachtgever kiezen wij de best passende anti graffiti coating. Wij werken met hoogwaardige anti-graffiti coatings van de merken Borel, Chemtec Prochemko en MAVRO International.

  Semi permanent anti-graffiti coating

  Een semi permanent anti graffiti coating is wat wij noemen ‘zelfopofferend’. Dit houdt in dat wanneer je de ondergrond reinigt met heet water, de coatinglaag smelt en deze samen met de verf of graffiti wordt verwijderd.

  Bij ProNed werken we graag met watergedragen coatings op basis van was-emulsies. Een voorbeeld van een watergedragen anti graffiti coating is B-wax en GraffitiGuard.

  Belangrijke eigenschappen en voordelen van een watergedragen semi permanent anti graffiti coating zijn:
  • een semi permanent anti graffiti coating is geschikt voor vrijwel alle soorten ondergronden, behalve voor glas.
  • de coating is onzichtbaar
  • de coating sluit de ondergrond niet af, maar zorgt dat deze ademend blijft
  • de coating beschermt de ondergrond zo’n 5 tot 10 jaar tegen graffiti, verf en stiften
  • graffiti op de coating aangebracht? Wij maken de ondergrond eenvoudig schoon met enkele heet water onder gepaste druk.
  • een semi permanent anti graffiti coating is goedkoper, maar vergt meer onderhoud dan de permanente variant.

  Permanent anti-graffiti coating

  In tegenstelling tot de semi-permanente variant, blijft een permanent anti-graffiti coating zitten wanneer het oppervlak graffiti-vrij wordt gemaakt. Dit komt omdat een permanent anti-graffiti coating dieper in de ondergrond dringt. Een oppervlak met een permanent anti-graffiti coating kan gemakkelijk, zonder gebruik van sterke chemicaliën worden schoongemaakt. Een permanente coating kan op vrijwel elke ondergrond worden aangebracht.

  Bij ProNed gebruiken we twee soorten permanente anti-graffiticoatings, namelijk nano coatings en coatings op basis van polyurethanen. Nano coatings zijn ademend en transparant. Systemen op basis van polyurethaan zijn transparant of op kleur. Deze zijn verkrijgbaar in alle RAL- en NCS-kleuren.

  Grote objecten met een hoog risico op graffiti behandelen we vrijwel altijd met een permanent anti graffiti coating. Denk hierbij aan bruggen, onderdoorgangen, stations en gevels en muren van gebouwen in de centra van grote steden.

  Anti graffiti coating aanbrengen door ProNed

  Anti-graffiti coatings kunnen aangebracht worden op verschillende typen ondergronden zoals beton, metselwerk, hout, plastic en metaal. Welke coating het beste past bij de ondergrond, is afhankelijk van meerdere factoren. Voordat we een anti graffiti coating aanbrengen, nemen we samen de eisen en wensen door.

  Anti graffiti coating beton en andere steenachtige ondergronden

  Beton en andere steenachtige ondergronden zoals geluidsschermen, gevels, gebouwen en tunnels worden vaak ongewenst voorzien van graffiti.

  Beton is een poreuze ondergrond, waardoor een coating als het ware opgezogen wordt. Het is daarom belangrijk dat beton en andere poreuze ondergronden eerst worden geïmpregneerd voordat er een anti-graffiti coating wordt aangebracht. Hierdoor hecht de coating beter en is er minder van nodig.

  Bij het aanbrengen van een permanent anti graffiti coating is vooraf impregneren overigens niet nodig. Dit komt omdat deze coating nano-deeltjes bevat die de poriën van het materiaal opvullen. Met een nano coating blijft beton en steen ook beschermd tegen groene aanslag, zure regen en vuil.

  Anti graffiti coating hout

  Op hout kan zowel een semi permanente coating als een permanent anti-graffiti coating worden aangebracht. In dit geval raden we aan te kijken naar de belasting van het te coaten object.

  Voor het coaten van een ondergrond die veel belast wordt, zoals speeltoestellen, is het aan te raden om te kiezen voor een permanente coating. Dit in verband met de duurzaamheid. Mooi meegenomen is dat deze permanente coating niet alleen beschermt tegen graffiti, maar ook tegen houtrot.

  Voor hekken, deuren en schuttingen is vaak een semi permanente coating de beste keuze. Zo’n coating is vaak transparant, waardoor de natuurlijk uitstraling van het hout behouden blijft. Transparante coatings beschermen de houten ondergrond overigens niet tegen verkleuring en vergrijzing.

  Anti graffiti coating metaal en andere gladde ondergronden

  Voor een metalen of gladde ondergrond zijn beide type anti graffiti coatings geschikt. Wil je een metalen of gladde muur naast graffiti ook beschermen tegen corrosie en andere weersinvloeden, kies dan voor een permanente anti graffiti coating. Ook corenstaal kan door ons worden beschermd tegen graffiti.

  Anti graffiti coating aanbrengen prijs

  De prijs voor het aanbrengen van een anti graffiti verf of anti graffiti coating hangt af van een aantal zaken. ProNed neemt de volgende aspecten mee voor het maken van een prijs;
  • type anti graffiti coating (semi-permanent of permanent)
  • type ondergrond
  • hoeveelheid vierkante meters
  • bereikbaarheid
  • fasering

  Grote oppervlakken voorzien van een anti-graffiti coating? Of oppervlakken met een hoog graffiti-risico laten behandelen? Bij ProNed helpen we je graag! Neem vrijblijvend contact op voor advies en een scherpe prijs per m2. Ook voor het sluiten van raamovereenkomsten of mogelijkheden voor onderhoud met betrekking tot het beschermen tegen en verwijderen van graffiti ben je bij ProNed aan het juiste adres.

  Wilt u anti-graffiti coating laten aanbrengen omdat het gaat om grotere oppervlakken of oppervlakken met een hoog graffiti risico dan zijn er ook mogelijkheden voor onderhoud of het sluiten van raamovereenkomsten. Vraag advies en neem contact op voor een scherpe prijs per m2.

  Zet de eerste stap

  Meer info of een offerte aanvragen?

  Voor alle informatie over anti-graffiti coatings kun je bij ons terecht. We vertellen je er graag meer over. Daarnaast is het ook mogelijk om een offerte op te vragen voor het aanbrengen van een anti-graffiti coating door ProNed. Natuurlijk wisselen we graag eens van gedachte! Contact met ons opnemen kan via info@proned.nl of door te bellen naar 0418 510 066.
   Start jouw project

   Samen met ProNed